In 1882 besloten de broers Louis en Janus van Hassel een bakkerij te beginnen. Louis begon in Achtmaal en Janus in Wernhout. Van de beginjaren is er niet veel bekend, maar alles was handwerk en de oven werd gestookt met takkebossen. Het was zwaar werk, vooral het maken van de degen in een lange bak. Alle broden werden bezorgd bij de grote boerengezinnen in het buitengebied met paard en en wagen. Ten tijde van de eerste wereldoorlog nam Jef de bakkerij over van Janus en ondanks de moeilijke jaren was deze een zeer ondernemende bakker en de eerste olieoven werd geplaatst. Het dorp groeide beetje bij beetje en vooral op zondag was het druk in het winkeltje waar de vrouwen na het kerkbezoek boodschappen kwamen doen. Ook werden wat kruidenierswaren verkocht.

De tweede zoon van Jef en Marie, Jan werkte al op jonge leeftijd mee in de bakkerij en bezorgde het brood met de bakfiets. Toen hij 20 jaar was brak de tweede wereldoorlog uit. Ook deze zware tijd werd goed doorstaan en het ging na deze periode goed. Er werd een nieuwe heetwateroven geplaatst gestookt op kolen en een paar jaar later kwam de eerste kneedmachine,de sortering werd een beetje groter, maar was nog erg beperkt, maar worstenbroodjes, eierkoeken en de eerste koffiekoeken werden al gemaakt. In 1956 nam Jan, die inmiddels getrouwd was met Nellie de bakkerij over. Zij verbouwden het pand en begonnen een echte kruidenierswinkel bij de bakkerij, maar het overgrote deel van het brood werd nog steeds thuis bezorgd, inmiddels wel met de auto.

Door de komst van de supermarkten werd het steeds moeilijker en na een aantal jaren werd een cafetaria naast de bakkerswinkel begonnen in plaats van de kruidenierswinkel. Inmiddels was Jos, de oudste zoon van Jan in de bakkerij en de bezorging komen helpen en rondde terwijl zijn bakkersopleiding af in Oudenbosch. Na een aantal jaren besloot deze de bakkerij niet over te nemen en besloot Jan te stoppen met de cafetaria en te stoppen met de broodbezorging.

In deze periode, eind jaren 70, besloot de jongste zoon Gerard te stoppen met zijn studie en bakker te worden. Gerard volgde de gehele bakkersopleiding en begon thuis te werken. In 1982 werd het 100 jarig bestaan gevierd en het bedrijf bloeide langzaam maar zeker weer op. In 1983 nam Gerard samen met zijn vrouw Rina de bakkerij over en groeide deze uit tot een zeer moderne bakkerij met een groot assortiment aan brood en gebak.

In 2014 is Lars, de jongste zoon van Gerard en Rina, bij in de zaak gekomen.

Lars heeft na de Mavo de volledige bakkersopleiding gevolgd en bij verschillende bakkerijen stage gelopen bij ieder een jaar. Het laatste jaar heeft hij stage gelopen in het EBIC, de proefbakkerij van Sonneveld bakkerijgrondstoffen in Papendrecht. Daar heeft hij heel veel grondstoffenkennis opgedaan. Hierna heeft hij twee jaar bij Het Bakhuys in Steenbergen gewerkt. Na al deze ervaringen vond hij het weer tijd voor wat nieuws. Toen hebben we besloten om samen te gaan werken thuis in de bakkerij.